tarkafaberlic
tarkafaberlic
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Információ
 
Faberlic
 
Látogatók száma
Indulás: 2008-04-02
 
Narancsbőr elleni program
 
Arcápolási tanácsok
 
Neoskin füzetecske
 
Zene
 

 

 
hlminibanner.jpg
A szemfestés művészete 2.rész

A szemfestés művészete - 2. rész (2003.06.02.)
Ezúttal a konkrét szemtípusokhoz tartozó fetési, árnyékolási módozatokat adnánk közre. A kísérletezgetés során egymagunk is rájövünk a helyes technikára, de gyakran hiányzik még valami a tökéletes pillantáshoz. Talán a sorok között meglelhető az a csipet!

Szabályos szemek

- húzzunk egyenletesen vékony vonalat a felső és az alsó szempillák tövében. Fokozatosan haladjunk a belső szemzugtól kifelé. A világos szemhéjfestékkel árnyaljuk a teljes szemhéjat a szemöldökcsont vonaláig. A sötétebb árnyalattal simítsuk egy szélesebb csíkot a szemöldökcsont külső felében, a világos árnyalat felett, majd dolgozzuk össze a határokat. Ha a szemöldök színe halványabb, színezzük, erősítsük szemöldökceruzával, majd a felső és az alsó szempillákat fessük be egyenletesen hangsúlyosra.
Közel álló szemek - a szemek optikai távolítására a szemceruzával csak a szem külső felén húzhatunk vonalat a szempilla tövébe. A szemek nyújtását segíti, ha a '60-as évek divatjának megfelelően a vonalat kicsit a szem határán kívül vezetjük. A szemhéj belső felét világos színnel árnyékoljuk teljes terjedelmében. A sötétebb árnyalattal a szem külső harmadában dolgozunk. A szemöldök vonala felé határozottan sötétítünk, mint ahogy a szemöldököt is csak a külső harmadában színezhetjük. Szempillaspirál használatában is a külső szemzug pillái legyenek hangsúlyosabban vastagítottak és hosszítottak.

Távol álló szemek

- húzzuk kibátran a szemet tussal úgy, hogy a belső szemzugban indulunk. Itt a cél a szemek közelítése, ezért a világos árnyalattal a szem külső 2/3-ában árnyékolunk a szempilláktól a szemöldökcsontig. A sötétebb színt a belső szemzugba visszük föl egészen a szemöldökig. A két szín határvonalát összemossuk, ahol egy átmeneti árnyalat fog kialakulni. Ebben az esetben ne hangsúlyozzuk a szemöldök vonalát, inkább a szempillák vastagságát erősítsük a szem belső felén a szempillaspirállal.

Mélyen ülő szemek

- húzzunk egy éles vonalat (leginkább tussal) a felső és az alsó szempillák külső tövébe. Világos színnel a szemhéj teljes terjedelmét színezzük a szemöldökig. Húzzunk határozott, sötétebb csíkot a szemhéj és a szemöldökcsont találkozásának vonalába, de másutt ne sötétítsünk. Emeljük ki a szemöldök vonalát úgy, hogy a szemöldököt csak a bőr találkozásának vonalában satírozzuk. A használt szemölsökceruza színe akár két árnyalattal is lehet sötétebb, mint a természetes szőrszín. A szempillaspirált használhatjuk bőkezűen.

Kiemelkedő szemek

- a szem kihúzásánál csak óvatosan dolgozzunk, elegendő vékony vonalat húzni. A világos szemhéjfestékkel a szemöldökcsont teljes terjedelmében színezünk, amivel eltereljük a figyelmet a szemhéjról. A sötétebb színt a szemhéjra hordjuk fel, vigyázva, hogy a szem határait betartsuk. A szemöldököt a legmagasabb pontjában színezzük, míg a szempillák festésénél az alsó szempillákat vastagítjuk, a felsőket csak hosszítjuk.

Kerek szemek

- a szemek hosszítása a cél, ezért a szemceruzával csak a külső szemzuogban dolgozunk. A kerek szemek optikai nyújtására a világos színt a szemöldökcsont külső felére tasszük, míg a sötétebb színt a szemhéj külső felére. A színezés vonala a szemölsök külső határáig érhet, amivel túlér a szem sarkain. A szem belső harmadát ne fessük, maradjon természetesen. A szempillákat elsősorban a felső szemhéjon fessük, különösen a külső felére koncentrálva.

Kicsi szemek

- a felső szempillák tövébe erős, határozott vonalat húzzunk, míg az alsó szempillák belső tövét világos (fehér) ceruzával emeljük. A szemek nagyobbítására a szenhéj középső részsét világossal satírozzuk, majdsötétebbel a szemhéj és a szemöldökcsont találkozásánál határozott csíkot húzunk a szem teljes nagyságában. A színek határait a külső szemzugban elmossuk úgy, hogy a szemöldök határáig érjen. A szempillát a felső szemhéjonfestjük sötétebb színnel, míg az alsókat csak hosszítjuk. A szemöldököt nem hangsúlyozzuk.

Ázsiai szemek

- a felső és alsó szempillatövet hajszálvékony vonallal húzzuk. A szemöldökcsontot világos színnel kiemeljük. A sötét árnyalattal a szemhéj és szemöldökcsont találkozásában a szem ívét követve végig vonalat húzunk, majd elsatírozzuk. A szemek tágítására a szemöldököt is sötétebb színnel erősíteni, míg a szempillákat alul és felül egyenletesen vastagítani és hosszítani kell.

 
Katalógus letöltése
 
Termékek
 
Naptár
2020. Május
HKSCPSV
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
<<   >>
 
Óra
 
Érdekességek
 

 

 


Részletes személyiség és sors analízis diplomás asztrológustól,szóban és írásban, nagyon kedvezõ áron.Ne hagyd ki! Katt!    *****    Szélessávú Honlap Debreceni ingatlanok, még több elérhetõ telefonos egyeztetés után www.simonyiingatlan.gportal.hu    *****    Támogasd adománygyûjtéseinket! Ajánld fel szervezetünknek az adód 1%-kot! Hogyan segíthetsz? Nézd meg a portálon.    *****    Érdekel az egészséges életmód, mozgás és táplálkozás? A Kit Fit oldal megnyitotta kapuit. Életmód, egészség, fitnesz....    *****    Szia! Ismered az mta nevezetû játékot? Biztos unod a folyamatos external módos gazdagrp szervereket. Nálunk a helyed!    *****    Blogom, Új olvasóit keresi. Ha Szereted a a mangákat, filmajánlót, verseket és még sorolohatnám. Akkor itt a helyed.    *****    Költöztetés bútorszállítás    *****    Mysteries of the Night ~ Az éjszaka misztériumai csak arra várnak, hogy felfedezd õket. ~ mysteriesofthenight.hu    *****    Nedves levegõ? Fõzéskor nehéz a levegõ? -- 5 kérdés a páraelszívókról -- FAVI páraelszívók    *****    Párásodik a lakás? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról    *****    Konyhai páraelszívók kicsit másképp, mint mások - FAVI    *****    Részletes 20-25 oldalas személyiség és sors analízis diplomás asztrológustól,ha érdekel, kattints és nézz körül nálam!!!    *****    A Hundredmoors célja az, hogy hiánycikknek számító LGBTQ+ témákkal színesítse a magyar blogszférát.    *****    A csillagjövõ asztrológia portálon,nagyon sok,asztrológiai, ezoterikus anyag valamint szoftverek találhatóak,mind Neked!    *****    A horoszkóp fontos információk összessége,rendeld meg most és 3 év elõrejelzés és egy Hold horoszkóp lesz az ajándékod!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,fontos,hogy belenézz,ha most rendeled meg,ajándékod + 3 év elõrejelzés és egy Hold horoszkóp!    *****    Pára? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról - KADD IDE!    *****    Pára? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról - KADD IDE!    *****    Pára? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról    *****    Pára? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról