tarkafaberlic
tarkafaberlic
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Információ
 
Faberlic
 
Látogatók száma
Indulás: 2008-04-02
 
Narancsbőr elleni program
 
Arcápolási tanácsok
 
Neoskin füzetecske
 
Zene
 

 

 
hlminibanner.jpg
A szemfestés művészete 1.rész

A szemfestés művészete - 1. rész (2003.05.23.)
A sminkelés és szépítkezés ősidők óta a nők kiváltsága. Persze voltak korszakok, mikor a férfiaktól sem volt idegen a fehérítő, az arcpír és a szemceruza használata, de ma már csak a profi sminkes úriember bánik velük virtuózan. Az alábbi tanácsokat napjaink egyik keresett sminkmesterétől kaptuk.

A szemfestéshez használt színeknek háromom nagy csoportját különböztetjük meg : meleg, hideg és semleges színek. Az, hogy mellyek állnak jól, elsősorban a bőrszínünk tónusa határozza meg. Ma már a négy évszaknak megfelelő csoportosítás terjedt el a kozmetikai termékek használatában is, de ha nem tudjuk pontosan típusunkat, kiindulhatunk a ruházatunk színeiből is. Ehhez igazíthatjuk a felvitt szemfesték és hajszín árnyalatátet. Ha a meleg föld színeket ?olivazöld, terrakotta, bézs ? érezzük igazán magunkénak, a szemfestékeknél is ezekkel kísérletezzünk elsőként. Ha a ruháink árnyalata inkább a hideg szín, akkor szemünkön is a kék, lila, bíbor, szürke színeit használjuk. A klasszikus semleges színek, mint a csont, bézs barna árnyalataival módosíthatjuk az összhatást.
A szem kiemeléséhez elegendő egyetlen árnyalatú szemfesték, egy szükséges az árnyaláshoz és szükség van még egyszemceruzára vagy tusra. Ezek utá három lépésben elkészülhetünk a szem sminkelésével!

1. A szem kihúzása
2. kiemelés (világosabb árnyalattal)
3. árnyékolás (sötétebb tónussal)

A művelethez szükséges eszközök:
1. világos árnyalatú szemhéjpúder
2. az előzővel kontrasztot adó sötét árnyalatú szemhéjfesték
3. szemceruza, mely barna, fekete és esetleg fehér színben szükséges.

A további kiegészítő kellékek:
Szempillaspirál, szemöldökceruza, csillámpor,
Elsőként képzeljük el az kívánt hatást, majd kivitelezzük!

Tudnunk kell, hogy a világos színek a szem környékén mindig kiemelnek és nagyítanak, míg a sötétebb árnyalatok mélyítenek és kicsinyítenek.
Készen állunk a megvalósításra? Akkor rajta! Nézzünk a tükörbe, és döntsük el, szemünk formája és elhelyezkedése alapjánn az alább felsoroltak közül mely csportba tartozik. Ha sikerült megállapítani, akkor már csak az egymás utáni lépéseket kell kivitelezni, s készen is van a profi smink!

Szemtípusok és a sminkelés céljai:
1.Egy vonalban ülő szemek...arányos, a szemek felezővonala egy vonalba esik, nincs irányultságuk
cél: kihangsúlyozni a szem szépen ívelt formáját!
2.Közel fekvő szemek ...mindkét szem az orrvonalhoz közel esik, s így kicsiny a pupillatávolság.
Cél: A festéssel optikailag távolítani a szemeket egymástól
3.Ázsiai szemek....mandula alakúak, s csak kicsiny vagy egyáltalán nincs redőzöttsége a szemhéjnak
cél: a szem, a szemhéj és a szemöldök kontrasztjának erősítése
4.Kicsi szemek...kisebbek mint az átlag
cél: a szemek optikai nagyobbítása
5.Rejtett szemek...a redőzött szemhéjak a szemekre ereszkednek
cél: a redőződés csökkentése és kicsinyítése
6.Lefelé dőlt-szögű szemek...a szem külső zuga enyhén lefelé-kifelé
cél: megemelni a kinti széleket az élőbb tekintetér
7.Kerek szemek ....tökéletesen ovális alakúak nem túl mélyen és megfelelően kiemelkedőek.
cél: a szemek hosszabbítása, megnyújtása
8.Kiemelkedő szemek ...nagy, kidudorodó hatású szemek, erős felső szemhéjakkal
Cél: a szemek optikai kicsinyítése, amivel a szemhéj is bentebb húzódik
9.Mélyen ülő szemek ... a szemgödör szemüldökcsont által árnyékolt vagy mélyített. A szemhély elbújik és a szemöldök közelebb kerül a szem bogarához.
Cél: olyan smink elkészítése, mellyel a szemek kerekebbnek és naygobbnak látaszanak
10. Távol álló szemek...között több mint egy szemnyi távolság van.
Cél: úgy festeni a szemeket, hogy azok közelebb látszanak egymáshoz.ezt a szem belső harmadának hangsúlyozásával érhetjük el.

 
Katalógus letöltése
 
Termékek
 
Naptár
2020. Május
HKSCPSV
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
<<   >>
 
Óra
 
Érdekességek
 

 

 


Részletes személyiség és sors analízis diplomás asztrológustól,szóban és írásban, nagyon kedvezõ áron.Ne hagyd ki! Katt!    *****    Szélessávú Honlap Debreceni ingatlanok, még több elérhetõ telefonos egyeztetés után www.simonyiingatlan.gportal.hu    *****    Támogasd adománygyûjtéseinket! Ajánld fel szervezetünknek az adód 1%-kot! Hogyan segíthetsz? Nézd meg a portálon.    *****    Érdekel az egészséges életmód, mozgás és táplálkozás? A Kit Fit oldal megnyitotta kapuit. Életmód, egészség, fitnesz....    *****    Szia! Ismered az mta nevezetû játékot? Biztos unod a folyamatos external módos gazdagrp szervereket. Nálunk a helyed!    *****    Blogom, Új olvasóit keresi. Ha Szereted a a mangákat, filmajánlót, verseket és még sorolohatnám. Akkor itt a helyed.    *****    Költöztetés bútorszállítás    *****    Mysteries of the Night ~ Az éjszaka misztériumai csak arra várnak, hogy felfedezd õket. ~ mysteriesofthenight.hu    *****    Nedves levegõ? Fõzéskor nehéz a levegõ? -- 5 kérdés a páraelszívókról -- FAVI páraelszívók    *****    Párásodik a lakás? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról    *****    Konyhai páraelszívók kicsit másképp, mint mások - FAVI    *****    Részletes 20-25 oldalas személyiség és sors analízis diplomás asztrológustól,ha érdekel, kattints és nézz körül nálam!!!    *****    A Hundredmoors célja az, hogy hiánycikknek számító LGBTQ+ témákkal színesítse a magyar blogszférát.    *****    A csillagjövõ asztrológia portálon,nagyon sok,asztrológiai, ezoterikus anyag valamint szoftverek találhatóak,mind Neked!    *****    A horoszkóp fontos információk összessége,rendeld meg most és 3 év elõrejelzés és egy Hold horoszkóp lesz az ajándékod!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,fontos,hogy belenézz,ha most rendeled meg,ajándékod + 3 év elõrejelzés és egy Hold horoszkóp!    *****    Pára? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról - KADD IDE!    *****    Pára? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról - KADD IDE!    *****    Pára? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról    *****    Pára? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról